Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert: Artos Kvartetten

NOV
04

Koncert: Artos Kvartetten


Dato Onsdag d. 4. november 2020, kl. 19:30
Sted Vejlby Kirke, Bredkildegade, 8240 Risskov
Koncert: Artos Kvartetten

I år er det 250 år siden den tyske komponist Ludwig van Beethoven blev født. Det bliver fejret med utallige koncerter rundt omkring i verden, og altså hermed også i Vejlby. Vi skal høre et par af Beethovens værker for strygekvartet, en genre der på hans tid var forholdsvis ny, og som han blev ved at beskæftige sig med livet igennem. - Nytænkende og grænsesøgende som han var, har Beethoven haft afgørende indflydelse på den klassiske musiks videre udvikling i løbet af 1800-tallet, ja, han bliver hurtigt det store uomgængelige forbillede for mange komponister i den epoke vi kalder ’Romantikken’.

Artos Kvartetten består af fire erfarne solospillere fra Aarhus Symfoniorkester. Inden for de seneste par år har de gjort alvor af drømmen om at danne en kvartet sammen, en drøm der udspringer af et fælles venskab og en kærlighed til repertoiret for strygekvartet. Det har allerede resulteret i mange koncerter landet over, og i planer om CD-indspilninger. Deres ambition er at opføre nogle af musikhistoriens store strygekvartetter, som værker af fx Beethoven, Schubert, Ravel og Sjostakovitj.

Tue Lautrup, violin, er uddannet hos prof. Tutter Givskov, Det Jyske Musikkonservatorium, og prof. Ami Flammer, Conservatoire de Paris. Tue Lautrup debuterede i 1997 og var i årene 2000-2012 ansat i DR Symfoniorkestret. Er en efterspurgt solist, underviser og kammermusiker, og kan fx høres på Dacapos seneste box-udgivelse af Carl Nielsens samlede kammermusikværker i de sjældent opførte værker for soloviolin. Som resultat af et årelangt samarbejde med pianisten Jacob Nielsen udkom i 2003 en CD-udgivelse med violinsonater af César Franck, Prokofiev og Debussy på forlaget Classico.

Sarah Lucy Foldager, violin, er født og opvokset i Nashville - også kaldet “Music City” - i USA. I 2010 fik hun en bachelorgrad fra New England Conservatory of Music og i 2012 en mastergrad fra Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har været ansat i adskillige amerikanske orkestre og blev som 21-årig koncertmester i MetroWest Symphony Orchestra. Sarah Lucy Foldager er i dag leder af 2. violingruppen i Aarhus Symfoniorkester.

Luminita Marin, bratsch, er uddannet på George Enescu Music School og musikkonservatoriet i Bukarest, Rumænien. Hun er vinder af en lang række priser og konkurrencer og har jævnligt optrådt i bl.a. Rumænien, Danmark, Frankrig og Brasilien som kammermusiker og solist. Luminita Marin har været ansat som solobratschist i Sao Paulo Symphony Orchestra, Oslo Philharmonic og Odense Symfoniorkester. I 2014 vandt hun stillingen som 1. solobratschist i Aarhus Symfoniorkester.

Brian Friisholm, cello, er uddannet hos professor Harro Ruijsenaars på Det jyske Musikkonservatoriet i Århus og hos Walter Nothas i München. Debutkoncert fra DJM i 2000 med Det jyske Ensemble og dirigent Thomas Søndergaard. Cellist i Det jyske Ensemble fra 1998-2008, 2. solocellist i Århus Symfoniorkester fra 2007. Brian Friisholm er en efterspurgt kammermusiker og solist og er en særdeles aktiv koncertgiver i landets kirker og musikforeninger, bl.a. med værker for solocello komponeret og tilegnet ham af forskellige nulevende komponister med støtte fra Kulturstyrelsen.